MADSPILDSMANIFEST

Madspild er i disse dage et stort tema – med rette.
Fødevarevirksomheder smider i dag tons vis af mad ud hvert år – og bagerne er nogle af de værste.
Vi er i vores butikker afhængige af, at kunne tilbyde vores kunder så bredt et sortiment som muligt i hele butikkens åbningstid.
Det betyder, at vi efter luk har en del produkter til overs.

I Reinh. van Hauen har vi de sidste par år sat hårdt ind mod madspild, og vores mål er i 2019 at blive en 0-spilds virksomhed.
På nuværende tidspunkt er vi næsten i mål.

Vi har reduceret vores madspild med 95% i løbet af de sidste to år ved hjælp af nedenstående initiativer.

TOO GOOD TO GO

toogood

Too Good To Go er en app hvor man kan købe en pose med blandede restprodukter efter lukketid.
Det giver os mulighed for at nedsætte vores madspild, og brugerne af TGTG mulighed for at prøve noget nyt.
Vi sælger på årsbasis omkring 18.000 poser overskudsmad via denne app.

MADSPILDS-PRODUKTER

Screenshot 2022-10-14 at 09.29.38

I vores egen produktion genbruger vi så meget som muligt.
Vi producerer hvedechips er overskuds-brød, rugbrødschips af overskuds-rugbrød, og vi laver naturligvis også romkugler og træstammer af overskydende wienerbrød.
Af overskydene kransekage laver vi cognackugler og luksusstænger – og generelt får vores konditori løbende idéer til kampagnekager af overskudskage.

BONDEMANDEN

Screenshot 2022-10-14 at 09.29.49

På trods af at vi har mange initiativer, er det ikke altid muligt at afsætte alt vores overskydende brød.
Det bliver derfor hentet af en bondemand og brugt til foder.

HJEMLØSE

Screenshot 2022-10-14 at 09.29.58

Vi har udover vores apps og egne madspilds-initiativer en aftale med Maria-tjenesten som kommer og henter brød til de hjemløse, og skulle der være meget til overs efter lukketid i vores butikker, så kører vores personale forbi et hjemløsehjem med resten.